Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2007

Πίτα μπρός και πίτα πίσω…


Κάθε φορά που χωνόμασταν σε μια κουβέντα που δε μας αφορούσε, που ρωτούσαμε με περιέργεια πράγματα που δεν ήθελαν να μας πουν, η γιαγιά, μας έλεγε : «Αγιού!! Πίτα μπρος και πίτα πίσω…» κι όταν τη ρωτάγαμε τι σήμαινε αυτό μας διηγούνταν την παρακάτω ιστορία :
**********************
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια καλή πεθερά που είχε για νύφη μια μεγάλη κουτσομπόλα και περίεργη γυναίκα! Όλες οι δουλειές έμεναν στη μέση, γιατί η νύφη όπου άκουγε καυγά και σαματά, έτρεχε να μάθει τι γίνεται και ξεχνιόταν εκεί με τις ώρες. Τα παιδιά χωρίς φαϊ, ο άντρας άπλυτος κι ασυμμάζευτος, παραπονέθηκε κάποτε στη μάνα του κι εκείνη ανέλαβε να στρώσει τη νύφη. Κάθε πρωί πήγαινε σπίτι τους κι όταν η νύφη ξεστράτιζε πήγαινε και τη συμμάζευε.
Μια μέρα, ξεκίνησαν να κάνουν πίτα. Η πεθερά τη γέμιση κι η νύφη που παρά τα ελαττώματά της ήταν χρυσοχέρα τα φύλλα! Άρχισε η νύφη να ζυμώνει και πριν τελειώσει ακούστηκε απ’ έξω σαματάς. Οι κεραίες της τεντώθηκαν και το πάθος της την έσπρωχνε να παρατήσει τα πάντα και να βγει να δει τι γίνεται! «Δε θα πας πουθενά!» της λέει η πεθερά και για να την εμποδίζει τη βάζει και ξεντύνεται και της κρύβει τα ρούχα.
Όσο η γυμνή νύφη άνοιγε φύλλα, τόσο ο καβγάς έξω μεγάλωνε κι άλλο τόσο η περιέργεια της γυναίκας. Έκανε να δει απ΄το παράθυρο .. τίποτε.. μισάνοιξε την πόρτα κι έβγαλε το κεφάλι… δεν έβλεπε…οπότε αρπάζει κι εκείνη δυο φίλα, τα τυλίγεται και τρέχοντας έξω απ΄το σπίτι φωνάζει … «Πίτα μπρός και πίτα πίσω .. τι καυγάς στη γειτονιά μας???»

2 Comments:

Blogger Marina said...

Καλόοοοο! Και πολύ έξυπνο!

2:38 μ.μ.  
Blogger peftasteri said...

χααααααααχαχαχαχα
δεν μού'μεινε άντερο!

12:17 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Counters
Free Counter Hungry For Life