Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2007

Τσιγαρέλια κι αγριολάχανα!


Τσιγαρέλια
Χόρτα του αγρού διάφορα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού γιομάτη κοκκινοπίπερο
1 – 2 μικρά πεπερόνια καούρικα

Με λίγο λαδάκι τσιγαρίζουμε το σκορδο το κρεμμύδι, το πιπέρι και τα πιπεράκια. Χωρίς να προσθέσουμε νερό ρίχνουμε τα χόρτα καλοπλυμένα και μαραμένα μ’αλάτι (τα τρίβουμε) και τα τσιγαρίζουμε να μαραθούν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο νερό θα βγάλουν. Σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά ίσαμε να μαλακώσουν καμπόσο με κλειστό καπάκι.


Για τ΄Αγριολάχανα, πλένουμε καλά τα χόρτα και τα βράζουμε σε λιγοστό νεράκι μ΄αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε μαζί με το ζουμί τους, με μπόλικο λεμόνι και φρέσκο λάδι.


Όσο περισσότερα είδη χόρτων έχουμε τόσο πιο τυχεροί είμαστε. Παραπροχτές, γυρίζοντας σπίτι, σκεφτόμουν νάβγω να μάσω φρέσκα χορτάρια που είναι μπόλικα τώρα στα χωράφια κι άλλαξα γνώμη πολλές φορές, μια θα πάω έλεγα, μια δε βαριέσαι, δε θα κάνω το μετάνοιωνα. Τελικά παρκάρισα έξω απ΄το σπίτι κι έγνεψα στα χωράφια άλλη φορα… Πάνω στο πάγκο της κουζίνας βρήκα μια μεγάλη σακούλα γιομάτη καθαρισμένα διάφορα χόρτα … η Αγάπη, η κολητή της μάνας μου (όνομα και πράμα αγάπη) πήγε στην Επανομή και μάζεψε πρωί πρωί και μου τάστειλε…

« Δε ζήταγες τιποτ΄άλλο!!!» μου’παν όλοι μ΄ένα στόμα………
«Μα …. χόρτα ήθελα …..» απάντησα….



Υ.Γ. Τάγραψα μη τα ξεχάσω ...Η φωτο είναι δανεικιά.

2 Comments:

Blogger nyctolouloudo said...

τα τσιγαρέλια που τα λένε και καβουράκια και λαδάκια μπορεί να τα μπερδέψεις με τις βρωμούσες.
μοιάζουν πολύ !

6:03 μ.μ.  
Blogger dimitris-r said...

Χορταρού μου εσύ!

12:23 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Counters
Free Counter Hungry For Life