Τρίτη, Μαρτίου 20, 2007

Με παράσυρε το ρέμα!!!


Παρασύρθηκα τις προάλλες μπρος στο ράφι με τις σόγιες και αν κι έχω αποφασίσει να μη ξαναχρησιμοποιήσω προϊόντα σόγιας, γιατί προέρχονται από μεταλλαγμένη πρώτη ύλη, άπλωσα το χέρι και πήρα ένα σακουλάκι κεμπάπ σόγιας, έχοντας στο νου μου την παρακάτω συνταγή :



Γύρος σόγιας

Μουλιάζουμε σε μπόλικο νερό τα κομμάτια του κεμπάπ για δυο περίπου ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν σαν σφουγγάρια.

Στίβουμε καλά και κόβουμε τα κομμάτια σε λεπτές φέτες που μοιάζουν σαν κομματάκια γύρου.
Ψιλοκόβουμε σε ροδέλες ένα ξερό κρεμμύδι .


Πασπαλίζουμε τα κομμάτια της σόγιας με μισό κουταλάκι του τσαγιού κίμινο, λίγο μπαχάρι, πιπέρι, μια κουταλιά κόκκινο γλυκό πιπέρι και αλάτι.

Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τη σόγια και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τέλος πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαιντανό,σβύνουμε το μάτι και γυρίζουμε καναδυό φορές να μαραθεί ο μαιντανός.

Παίρνουμε ένα ψωμάκι για σάντουιτς ή μια ψημένη πίτα, γεμίζουμε με πατάτες τηγανητές, κρεμμύδι, γύρο σόγιας, μουστάρδες και τα συναφή κατά τα γούστα, τυλίγουμε σε λαδόχαρτο, ανοίγουμε κι ένα κουτάκι μπύρα και παραμυθιαζόμαστε νομίζοντας ότι τρώμε «Γύρο» οι Βόρειοι – «Σουβλάκι» οι Νότιοι…


και η νηστεία συνεχίζεται τοιουτοτρόπως ……

6 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Κι έγινε νόστιμο Άσπα?
Μια φορά μόνο δοκιμάσαμε,κιμάς νομίζω ήτανε,που λίγο άσχετοι εμείς με το μαγείρεμα του,λίγο που ήταν άνοστο κι αυτό,κατέληξε στον κάλαθο μιας που ούτε και ο Μπούμπης μας δεν το καταδέχτηκε.

1:57 μ.μ.  
Blogger Aspa said...

Ναι αρτεμούλα... Γίνεται νοστιμότατο...αλλά δεν κάνει για μπούμπη!! Σιγά μη φάει σόγια ο μπούμπης ..
Για να γίνει νόστιμο πρέπει να του βάλεις λίγο περισσότερα μπαχαρικά απ΄οτι στον κιμά. Όσο για αυτό που περιγράφω, τα μπαχαρικά είναι που του δίνουν νοστιμά και το κρεμμύδι, αλλά ξεγελιέσαι νομίζοντας με το σύνολο πως τρώς σάντουϊτς...

2:09 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ασπα, ρε μπας και βοηθάει στα κατάγματα η σόγια?
Η μήπως στην κλεισμένη φωνή, που δε βγαίνει?

Σοβαρά τώρα. Εμένα η γεύση της σόγιας δε μ' ενοχλεί καθόλου. Τη γουστάρω, ακόμα και νερόβραστη.Χώρια που είναι και διαίτης!
Φιλάκια.

Πολύ σούπερ βρήκα και τον νηστίσιμο τραχανά σου.

10:21 π.μ.  
Blogger Κωστας said...

"...μια κουταλιά κόκκινο γλυκό πιπέρι..."

Δοκίμασέ το με κόκκινο γλυκό καπνιστό από το Πόζαρ!

9:04 μ.μ.  
Blogger Aspa said...

magica, θεραπευτικά μάλλον δεν λειτουργεί παρά μόνο σε ψυχολογικό τομέα μάλλον!!! Όσο για τη γεύση, super είναι, αλλά η σόγια έιναι μεταλλαγμένη 100%...

κώστα, μα αυτό το πιπέρι εννοώ, κατευθείαν απ΄την κυρα Ιορδάνα τη φιλενάδα μου, είμαι "επίτιμος δημότης Πόζαρ" πλέον ξέρεις ...

8:53 π.μ.  
Blogger peftasteri said...

Την συνταγή σου αυτή την έχω από πιο παλιά και την έχω κάνει πολλάκις. Γίνεται όντως πολύ νόστιμη. Νά χαμε και λίγο τζατζικάκι.... (φτου μου)

9:19 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Counters
Free Counter Hungry For Life