Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2007

Το μπιφτέκι των vegetarian ...

Χτές, μού’λεγε η Αγγελική για μια σάλτσα που φτιάχνει για τα φαλάφελ με ταχίνι και λεμόνι. Τη δοκίμασα και μ’άρεσε και την ενέταξα στο παρακάτω ….



Μπιφτέκια λαχανικών




1-2 μεγάλες πατάτες
1 κολοκυθάκι
1 μελιτζάνα
1 ποτήρι βρασμένο αρακά
1 καρότο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
μαιντανό
αλάτι – πιπέρι – κόλιανδρο




Ψήνουμε στο γκρίλ τη μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει, την ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε με το πηρούνι τη σάρκα.


Στο πολύ ψιλό του τρίφτη, τρίβουμε τις πατάτες, το κολοκυθάκι, και το καρότο.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό και ενώνουμε όλα τα υλικά, αλατίζοντας και προσθέτοντας πιπέρι και κόλιανδρο κατά βούληση.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και εάν η μάζα είναι πού υδαρή διορθώνουμε με τριμμένη φρυγανιά. Δεν πρέπει να έχουμε πολύ σφιχτό αποτέλεσμα.



Με λαδωμένα χέρια, πλάθουμε μπιφτέκια, τα τυλίγουμε με τριμμένη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά.


Σερβίρονται με σαλάτα ωμών χορταρικών και η γεύση απογειώνεται αν τα περιχύσουμε με σως από ταχίνι-λεμόνι-μουστάρδα….

3 Comments:

Blogger Julia_Dream said...

Καλημέρα Άσπα μου! Καλή εβδομάδα να έχεις! :-)

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν την πατάτα την τρίβουμε ωμή ή βρασμένη. Έχει διαφορά φαντάζομαι στο χρόνο ψησίματος μετά ή επηρεάζει και τη γεύση?

Ευχαριστώ πολύ!! :-)

10:35 π.μ.  
Blogger Aspa said...

Julia_dream, ωμή τη βάζω την πατάτα για να δράσει το άμυλό της και να λειτουργήσει συνεκτικά ως προς τα υπόλοιπα υλικά. Φυσικά, μπορείς αντί να ψήσεις να τηγανίσεις τα μπιφτέκια, αλλά ψημένα είναι πιο υγιεινά και το ίδιο νόστιμα ...

12:45 μ.μ.  
Blogger Julia_Dream said...

Ναι Άσπα μου ,δε το συζητώ. Χίλιες φορές ψητά, παρά τηγανιτά τα πάντα! Άσε που δε μπορώ και την τηγανίλα στο σπίτι :-) Θα τα δοκιμάσω τα μπιφτεκάκια σύντομα!!

2:45 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Counters
Free Counter Hungry For Life