Σουπιές και χόρτα γιαχνιστά.
1 κιλό σουπιές
1 μεγάλο μαρούλι
½ κιλό αντίδια
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
μια κούπα ντομάτα τριμμένη
μια χεριά άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε, κομματιάζουμε τις σουπιές. (Το μελάνι το κρατάμε για άλλη συνταγή αν θέλουμε), τις σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (και το ξερό και τα φρέσκα) και σβύνουμε με το κρασί.
Αλατίζουμε – πιπερώνουμε, προσθέτουμε και τη ντομάτα και σιγοβράζουμε για μια περίπου ώρα.
Ζεματάμε το μαρούλι (κομμένο σε πάχος 1 χοντρό ή δυο λεπτά δάχτυλα) και τα αντίδια (κομμένα σε πάχος 4 δάχτυλα ασχέτως πάχους) σε αλατισμένο νερό ίσα που να μαραθούν και τα προσθέτουμε στις βράζουσες σουπιές. Συνεχίζουμε το βρασμό για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να μη κριτσανίζουν τα χορταρικά, προσθέτουμε τον άνιθο και λίγο ελαιόλαδο, δίνουμε μια βράση και σβύνουμε.
Του πάει πολύ ο ταραμάς, χρωματικές διακρίσεις δεν κάνει κι ο κόκκινος κι ο λευκός, ...............................
αλλά όταν το ΙΝΚΑ λέει : «ΤΑΡΑΜΑΣ _ Προϊόν πλήρες συνθετικών χρωμάτων από διατηρημένα αυγά ψαριών» εσείς θα ξανατρώγατε κόκκινο?????
4 Comments:
Τον τρώμε άσπρο με μπόλικο κρεμμύδι και αμύγδαλα. Υπέροχος!
Φιλιά στο Σαλόνικα
Άσπα έκανα την συνταγή σου χθες και ήταν υπέροχη!
Οι σουπιές έβρασαν στη χύτρα για 10 λεπτά, τ αυπόλοιπα σύμφωνα με τη συνταγή.
Φίλος που ήρθε το βράδυ σπίτι εξέφρασε και αυτός συγχαρητήρια. (Βασικά όπως είπε, περίμενε να δει "αυτές" που μαγείρεψαν!)
peftesteraki μου λαμπρό, εμείς κρεμμύδι δε βάζουμε και τον ροζέ τον υπεραγαπώ και πολύ λυπάμαι που δε θα τον ξαναγευτώ, αλλά όταν μαθαίνεις τελικά τι τρως ....
gianni, χαίρομαι που σ΄άρεσε η συνταγή. Το κόλπο με τη χύτρα κι εγώ το εφαρμόζω (μη κοιτάς που δεν το γράφω...) γιατί καλό το σιγανό το βράσιμο, αλλά αν τρέχεις και δε φτάνεις ... βράζεις τα δύσκολα στη χύτρα κι αφήνεις για το σιγανό τα πιό εύκολα...
Ο ροζ με απωθούσε λόγω χρώματος πολύ πριν μάθω οτι χρησιμοποιούνται μπογιές.
Ευτυχώς μερικές φορές "μας πάει" η τύχη :-)
Δημοσίευση σχολίου
<< Home