Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2007

Mανιτάρια Γιαχνί


2 κουτάκια φρέσκα μανιτάρια
2 ξερά κρεμμύδια
3 πράσινες πιπεριές
3 κόκκινές πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι άσπρο κρασί
1 κομμάτι τζίντζερ (2 εκατοστά)
1 ποτήρι κρασιού χυμό ντομάτας
1 ματσάκι μαιντανό


Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα σωτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές. Αφού σκουπίσουμε καλά τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες πάχους ½ εκατοστού και μαζί με το σκόρδο, τα σωτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους και τέλος σβύνουμε με το κρασί, μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει το τζίντζερ (ξέρετε, με το γνωστό τρόπο, λίγο κρασί, κομμάτια τζίντζερ και χτύπημα στο Multi μέχρι να διαλυθεί).

Ανακατεύουμε μανιτάρια, πιπεριές και κρεμμύδι, περιχύνουμε με το ντοματοχυμό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα. Κατόπιν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ροδίζουμε για ¼ περίπου.
Όπως προσέξατε, λάδι δεν προσθέτουμε γιατί όλα τα σωταρισμένα έχουν απορροφήσει τόση ποσότητα λαδιού, όση χρειάζεται. Αν βάλουμε παραπάνω, το αποτέλεσμα θα παραείναι λαδερό….

Στο παραπάνω χορτοφαγικό φαγάκι, μπορούμε να ασελγήσουμε προσθέτοντας φιλετάκια χοιρινά, αφού πρώτα τα σωτάρουμε και να τονώσουμε τη γεύση του με χοντρά κομμάτια κεφαλοτύρι που θα στριμώξουμε εδώ κι εκεί, ψήνοντάς το λίγη παραπάνω ώρα…Εμένα μ ΄αρέσει και στις δυο εκδοχές του …

5 Comments:

Blogger Κωστας said...

Εεε, πόσα γραμμάρια είναι αυτά τα "2 κουτάκια" ;

10:13 μ.μ.  
Blogger kiki said...

Αδυναμία στα μανιταράκια που έχω.....

12:39 π.μ.  
Blogger άλλη Αγγελική said...

ΦΕΤΑ έφαγες μαζί;;;
:-D (σατανικόν - κυριολεκτικώς!)

1:21 π.μ.  
Blogger Aspa said...

κωστα, όταν λεω κουτάκια εννοώ και κακώς δεν το έγραψα "φρέσκα μανιτάρια" σε συσκευασίες (νομίζω) των 250 γραμμαρίων, δηλαδή μισό κιλό μανιτάρια. Δε χρησιμοποιώ ΠΟΤΕ μανιτάρια κονσέρβας γιατί θεωρώ οτι η γεύση τους αλλοιώνεται εντελώς. Συνληθως χρησιμοποιώ τα μικρά λευκά μανιταράκια όταν βάζω και κρέας ή τα αγαπημένα μου poto bello όταν πρόκειται να τα κάνω σκέτα.

oneiromageirissa και που να γευτείς τις Δυτικομακεδόνικες "μαν(ι)τάρες"!!!

αααααγγελικούλα μου, ΝΗΣΤΕΥΩ είπαμε, γιατί με βασανίζεις....!!!!!!!!!( μια ανατριχίλα μ΄έπιασε και μόνο που διάβασα φέεεε.....)

11:08 π.μ.  
Blogger Aspa said...

Υ.Γ. .. τη δυσλεξία μου την προκάλεσε το σχόλιο της Αγγελικής!!!

11:10 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Counters
Free Counter Hungry For Life